Entreprenadbolaget växer med uppdaterad maskinpark

Innovativa entreprenadlösningar och ständig teknisk utveckling är framtiden för byggbranschen.
Det konstaterar Torbjörn Wennberg, vd för T Wennbergs Entreprenad:
– Vår strategi bygger på att hela tiden förnya vår maskinpark och hålla oss i teknikens framkant.

– Tillväxt? Ja, det handlar om att hålla vad vi lovar och leverera kvalitet, säger Torbjörn Wennberg.

Han är vd och grundare för T Wennbergs Entreprenad, ett företag som blivit Gasellprisade fyra år i rad. Att ständigt anpassa sig till ny teknik i branschen har varit en nyckelfaktor till omsättningsskuttet.

– GPS har funnits länge, men hur vi använder den har utvecklats. Nu får maskinisterna tillgång till kartor och modeller över arbetsområdet, vilket inte fanns tidigare. Det gör det lättare att flytta massor effektivt och noggrant, säger Torbjörn Wennberg.

Han betonar även vikten av att vara snabbfotad och finansiellt förberedd.

– Vi har alltid pengar i kassan så att vi kan möta kundernas efterfrågan, oavsett om det gäller större eller specialanpassade maskiner.

Trots kraven på att ständigt förnya maskinparken, med regler som begränsar maskinernas ålder till sex år och krav på elektrifiering, ser Torbjörn Wennberg detta som en naturlig del av verksamheten.

– Det är en del av att hålla sig relevant och konkurrenskraftig. Vi köper maskiner varje år, dels för att förnya maskinparken, dels för att vi växer.

Just tillväxt har alltid varit ett huvudmål för T Wennbergs Entreprenad, som sedan starten vuxit från två till 30 anställda.

– Utmaningen har främst legat i att få tag på personal, men det har ändå gått okej. Min bakgrund som maskinist och mina år i branschen har bidragit till företagskulturen. Att jag verkligen har stått där de står gör att mina anställda respekterar mig mer, de vet att jag förstår deras arbete och utmaningar, och det i sin tur skapar ett bättre klimat.

Torbjörn Wennbergs vision är att fortsätta förbättra och utveckla ett självgående framstående företag i branschen, men fokus ligger också på en personlig målbild.

– Jag tävlar gärna med mig själv. Det handlar framför allt om att fokusera på att prestera bättre än vad jag gjorde förra året.

Ort: Solna.
Bransch: Mark och anläggning.
Omsättning 2022: 71,14 Mkr.
Resultat efter finansnetto 2022: 9,47 Mkr.
Gaseller: År 2020, 2021, 2022, 2023.
Läs mer på www.twe.nu