Mästargasellens tillväxttips: ”Har byggt upp en kultur där kontoret känns som ett andra hem”

Hur byter man ut svajiga bokslut mot svarta siffror på sista raden – och dessutom i Gaselltempo?
För IT-konsultbolaget NCP No Common People blev svaret en familjär företagskultur, en satsning på seniora experter och en affärsidé där kundens behov står i fokus.

LÄS MER om No Common People

Det var på en konferens på tidigt 2000-tal som Nordic Computer Partners utlyste en tävling: med vilket namn skulle IT-konsultföretaget möta framtiden?

Svaret blev – No Common People.

– Och det är just vad vi är, inga vanliga människor. Vi vill sticka ut näsan i branschen och inte vara som alla andra, säger vd:n Carl-Christian Wallin.

I det konceptet ligger ett grundmurat tänk att vara nyfikna och seniora, men också ifrågasättande och seniora.

– Vi utgår hela tiden från kundens behov. Lösningen är inte att sälja den dyraste konsulten, utan den bästa lösningen, konstaterar Carl-Christian Wallin.

Medarbetarna en framgångsfaktor

Modellen verkar onekligen fungera. Efter att ha blivit utnämnda till ett av Dagens industris Gasellföretag tre år i rad har de nu även fått utmärkelsen Mästargasell.

– En av anledningarna till att vi vuxit så snabbt är att vi har hittat tydliga och bra strategier. Medarbetarna är vår tillgång och en stor del i framgången. Här är alla delaktiga. Det är ett seniort och erfaret gäng som med transparens och tydlighet bygger nära relationer med våra kunder, säger Carl-Christian Wallin.

Han lyfter fram den familjära känslan som ett annat skäl till att företaget hittat nycklar till tillväxt.

– Som konsult upplever man ofta att man är rätt ensam, men vi har byggt upp en kultur där kontoret ska kännas som ett andra hem. Trivseln är viktig om medarbetarna ska kunna leverera.

Företagets huvudsakliga kundgrupp återfinns alltjämt inom bank, försäkring och offentlig sektor.

– Vi hade kunnat satsa på exempelvis unga java-utvecklare och med hjälp av den typen av kompetens kunnat ta större helhetsåtaganden. Men vi har valt den strategin, så också att konsekvent inte pruta bort våra priser.

Siktar på kontrollerad tillväxt

Att No Common People blivit Mästargaseller 2020 är ett kvitto på att man som företag gjort mycket rätt efter en svajig tid i branschen på tidigt 2010-tal.

– Resan för att vända utvecklingskurvan påbörjades 2014. Sedan dess har vi tänkt om i vår rekrytering. Vi går inte ut med stora annonser eller via rekryteringsbolag, istället rekryterar vi baserat på våra medarbetares och kunders rekommendationer. Allt handlar om relationsskapande, säger Carl-Christian Wallin.

Även om omsättningskurvan pekar spikrakt uppåt finns inga planer på att sakta ned tempot.

– Så länge vi växer kontrollerat och med god lönsamhet ser jag ingen anledning till att vi inte kan fortsätta växa. I år räknar vi med att kunna kliva över 60 miljoner kronor i omsättning. Vi har hög branschkunskap och väldigt erfarna konsulter. Det ger ringar på vattnet.

LÄS MER om No Common People

FAKTA

No Common People

No Common People är ett IT-konsultbolag som funnits sedan 1986 och tillhandahåller tjänster inom IT-management.

Omsättningsprognos 2019: 49 miljoner kronor.

Omsättning 2018: 42 miljoner kronor.

Antal anställda: 27.