Därför gör System Hall succé: ”Vi är med kunden hela vägen”

System Hall utvecklar teknik inom den förädlande träindustrin.
Det svenska bolaget går från klarhet till klarhet, där en av de bakomliggande faktorerna är – helhetsansvar.
– Vi är med kunden hela vägen i processen, från idé till dess att deras produktionsanläggning uppnår eller överträffar önskade resultat, berättar vd John Hall.

LÄS MER om System Hall på www.systemhall.com och på LinkedIn

System Hall konstruerar, tillverkar, installerar och driftsätter automationslinjer till den förädlande träindustrin. I tätt samarbete med sina kunder tar man fram linjer för exempelvis hyvling-, målning- och kapning, skräddarsytt utifrån varje kunds behov. System Hall tar helhetsansvar för leveransen och erbjuder även reservdelar vid slitage, service och automationstjänster. Bolaget är ett av de starkaste varumärkena i sin bransch och bland kunderna återfinns några av de största sågverken i Sverige, och även internationella aktörer.

System Hall är ett familjeföretag och bildades av Tomas Hall 1986 och drivs idag av sonen John Hall i rollen som vd. Antalet anställda är 23 där majoriteten jobbar på huvudkontoret i Falkenberg. Man har även verksamhet i Mönsterås (konstruktionskontor) och i Göteborg (säljkontor).

Ökat omsättningen med 30 miljoner

Och det går bra för System Hall. Bolagets omsättning har sedan mitten av 2010-talet ökat för varje år som gått och landade 2019 på 90 miljoner kronor, jämfört med 58,3 miljoner år 2016.

– De senaste åren har vi utvecklats tekniskt tillsammans med våra kunder och mött de krav som marknaden har ställt. Utöver det har vi gjort ett jobb internt med att förbättra våra processer, berättar John Hall.

– Vi har gått mot en mer ”turn key”-lösning för våra kunder, där vi tar ansvar för hela projektet och har genom det ökat vår omsättning. Detta i kombination av en marknad i tillväxt internationellt.

Siktar på nya skräddarsydda lokaler

För att behålla drivet i en organisation som vuxit kraftigt berättar John Hall om vikten att ha tydligt uppsatta mål, långsiktiga och kortsiktiga, för både företaget i stort och på medarbetarnivå. Samt att i varje projekt, stort som smått, arbeta lösningsorienterat.

Vad är nästa steg för System Hall?
– Vi har under 2019 implementerat en ny leveransmodell som har gjort att vi flyttat till nya lokaler där vi testar våra anläggningar innan leverans till kund. Detta för att både skydda och stärka vårt varumärke. De nya lokalerna hyr vi i nuläget men vi hoppas på sikt kunna bygga lokaler som är skräddarsydda för oss.

LÄS MER om System Hall på www.systemhall.com och på LinkedIn

FAKTA

System Hall

System Hall är ett teknikföretag som levererar automationslinjer till den förädlande träindustrin.

Omsättning 2018: 89,2 miljoner kronor.

Omsättning 2019: 90 miljoner kronor.

Antal anställda: 23.